Menu
Cosul tau

Cronometru TachoTimer2

Cronometru TachoTimer2
Hot Stoc Epuizat
Cronometru TachoTimer2
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod produs: TachoTimer
300.00 Lei
Fără TVA: 252.10 Lei
   

STOC LIMITAT

 

TachoTimer - cronometru pentru Regula de 1 Minut

Timpul înseamnă bani! TachoTimer vă ajută să maximizați timpul disponibil aducând economii zilnice chiar și de 45 de minute suplimentare pentru conducere. Recomandăm utilizarea aparatului în blocaje de circulație, staționare și mișcări scurte în cozile de la granițe sau în timpul descărcării/încărcării. TachoTimer vă va prelungi efectiv perioada disponibilă pentru conducere și tahograful va înregistra odihnă/pauză pentru secvențele de conducere mai scurte de 29 de secunde.

Cronometrul soferilor pentru tahografe digitale - avantaje

29 de secunde de conducere înregistrate ca PAUZĂ/ODIHNĂ, pe baza "Regulii de 1 Minut" în conformitate cu Reg. UE 1266/2009. Conduceti legal cu 45 de minute in medie mai mult!

TachoTimer - compatibilitate

Cronometrul TachoTimer este compatibil cu urmatoarele tahografe digitale:

- Continental VDO DTCO 1381, versiunea de software 1.4, 2.0, 2.1

- Stoneridge Electronics SE 5000 Exakt, Exakt Duo, Exakt Duo2, versiunea de software 7.3, 7.4, 7.5

- Intellic Efas - Efas 4

TachoTimer - funcționare


Pașii de urmat pentru utilizarea corectă al acestui dispozitiv în cadrul unei perioade începute de odihnă:
  • Șoferul pornește cronometrul conectat la tahograf, care începe să cronometreze o perioadă de pauză/odihnă de 31 de secunde, timp în care avertizarea vizuală (LED de culoare roșie) este pornită
  • După epuizarea timpului de așteptare pentru pauză (31 de secunde), dispozitivul va comuta indicatorul luminos pe culoarea verde și va începe să contorizeze în sens descrescător din momentul în care se începe deplasarea vehiculului
  • Pe parcursul deplasării, la atingerea ultimelor 10 secunde posibile de deplasare, dispozitivul începe să emită impulsuri sonore de avertizare, iar de la ultimele 5 minute avertizarea sonoră este continuă.
  • Pe parcursul avertizării sonore șoferul trebuie să aducă vehiculul în staționare și să comute tahograful pe pauză/odihnă înainte ca cronomentrul să ajungă la 0 (zero).
Pentru a evita întreruperea unei perioade de pauză/odihnă, ciclul de pași de mai sus poate fi repetat ori de câte ori este necesar, cu condiția ca pașii să fie respectați în ordinea amintită anterior.

Cât de legal este acest dispozitiv?


100% legal. Datorită faptului că ajută șoferii să deplaseze vehiculele în măsura în care se respectă prevederile legale. Scopul principal al conceptului de Regula de 1 minut redefinită, precum și implementarea acestuia în tahografele digitale începând cu generația a doua, este de a oferi o soluție pentru deplasarea vehiculului pe distanțe scurte, în cazuri speciale, fără a fi nevoie să se întrerupă perioada de pauză/odihnă. Spre deosebire de metodele clasice ilegale de folosire a anumitor metode de manipulare a tahografelor în cazul acestui cronometru descris anterior, conducătorii auto sunt în perfectă legalitate, folosindu-se de „portițele” permise de regulamentul în vigoare și nu recurg la soluții care pot atrage după sine sancțiuni severe.

 

https://www.youtube   - accesati  pt. vizualizare videoclip

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Cod de verificare